pondělí 2. května 2011

Slavnostní zahájení sezóny HG Sport

Ofiko-pozvánka zněla: Přijďte oslavit a přivítat příchod vodácké sezony v nově otevřeném areálu HG Sportcentra Troja na pražském kanále (bývalý areál Profiplastu). Během pátku 29.4 a soboty 30.4. můžete využít bezplatného testování posledních modelů seakajaků, creekovek, playboatů, ale i plastových a nafukovacích kanoí a raftů. V neděli 1.5. se uskuteční skupinové splutí z Troji do Klecan.

Mimo testování lodí zdarma a zvýhodněných cen ve vodácké prodejně se tento víkend můžete těšit na doprovodný program včetně promítání z vodáckých expedic, občerstvení a v neposlední řadě také na známe tváře českých i zahraničních vodáků.

Tak jsme tedy v sobotu 30.4.11 dopoledne vyrazili. V Praze jsme krátce bloudili, v ZOO v Tróji jsme Stanďocha s Prďochem hledali marně, naštěstí nás zřízenec brzy vyvedl a ukázal nám správný směr.

Na místě samotném, v nové prodejně HG Sportu u Trojského kanálu nás čekal vyšňořený areál (tedy, ten jim opravdu a z duše závidím) a také slibované „známé tváře“: Stanďoch, Standa Klokočník, Dušan se Silvou, Bušmen s Bárou a věčně usměvavou Amálkou, Vojta Jančar, Milan Mach z No Name a řada dalších, které bohužel buď neznám, nebo si je nepamatuju.

Nabídku na bezplatné projíždění z výše zmiňovaných využil nakonec jen odvážný Dušan Festa, který prozkoumal kanál a to jak nad hladinou, tak pod vodou. Prý je pěkně postaven. Ostatní se věnovali zejména společenským povinnostem včetně piva, skvostné pečeně a na závěr i hudby.

Jak akce skončila nevím, my jsme navečer museli odjet domů, takže o cestě do Klecan nevím nic. A dodat můžu už jen to, že pátek byl více seakajakově orientovaný a Kity s Tomášem prý měli krásné promítání ze Skotska.