pondělí 14. listopadu 2011

Stavba překližkového kajaku - díl 7 - předpokládaný zápis

Je právě pondělí 14.11.11 - 19:04:12 SEČ a máme po akci. Předpokládám, že epoxid do zítra ztuhne a já budu moci tento zápis zveřejnit.

Dnes jsme tým posilnili o jednoho člena - s laminováním se uvolil nám pomoct Zdenda a ukázalo se, že jeho pomoc byla neocenitelná. Ve dvou bychom totiž celý kajak asi nestihli. Kdoví.


Zleva Zdenda a Honza nad hotovým dílem

Sraz byl těsně po západu slunce, to aby nám sluneční paprsky neurychlovaly proces tvrdnutí, chacha. (Máme okna na sever.) Pak jsme očistili pečlivě obroušený trup a nastříhali strhávačku i tkaninu. Poté jsme poprvé ocenili Zdendovu přítomnost - u váhy nastala mela a málem jsme zapomněli odečíst hmotnost kelímků, do kterých jsme lili epoxid. Vše zachráněno a tak jsme mílovými kroky postupovali vpřed. Namazali jsme se - totiž namazali trup a začali pokládat tkaninu. A ve chvíli, kdy jsme zjistili, že jsme si jí nepoložili na to správné místo a do přídě jí máme málo, zabouchala na okno dílny budoucí majitelka lodě Markétka.

Jejdamánku! Rychle jsme tkaninu stáhli a posunuli o čtvrt metru dopředu. Než Honza stačil otevřít dveře, vypadalo všechno jak má a my jsme s klidným svědomím mohli převzít dárek - poprosil jsem totiž naší investorku, aby nám přivezla limču. Pojala to velkoryse a pokud nám nepůjde stavba lodě dobře, můžeme si otevřít osvěžovnu. Máme asi 50hl různých druhů limonád a tři koblihy navrch.


To se to pije, když Markétka nosí...
(To se nám to hoduje, když lidi půjčujou, že Švejku!)

Kdy Markéta odešla netuším - ponořil jsem se až po uši do sycení tkaniny pryskyřicí a pokud se nepletu, Honza i Zdenda dopadli stejně. A kupodivu skončili jsme v plánovaném čase - přesně hodinu po namíchání první poloviny směsi jsme končili. Pravda, na některých místech nás strhávačka trochu potrápila, ale pokud vyjde předpoklad zmíněný na začátku článku a nám zítra lepidlo zatvrdne, máme dno lodě hotové! Úplně nakonec jsme opět v dílně poklidili a tak se nám:
    a) Bude lehce vracet k rozdělané práci, hned jak odjedeme dlouho očekávanou jízdu Praha - Mělník
    b) Jistě dostane pochvaly od táty, který bedlivě přes internet sleduje, jestli mu nesviníme na ponk, který nám půjčil. No, snažíme se tatí!


Tak co, je to uklizené?

A tak děkujeme - Zdendovi za pomoc, Markétce za limči a tátovi za ponk a podporu.
Honza a Pinďa

Je úterý 15.11.11 - 08:13:35 SEČ a lepidlo ZATVRDLO!!!!!!