neděle 12. srpna 2012

Nejvtipnější slovo roku

Všechny fotky: Pavla


Po dlouhé, ukrutně dlouhé přestávce, způsobené ještě ukrutnější bolestí zad, jsem opět v plné síle a lesku v akci. O tomto víkendu proběhla na Lipně ve Druhé klubovně Grónského klubu událost, o níž bych rád zanechal zprávu. Součástí celé té slávy byla i soutěž o nejvtipnější slovo na světě, kterou bezkonkurenčně vyhrála malá Johanka. S jakým slovem zvítězila, to se ale dozvíte až na konci článku.


Nová loď - jak ji pojmenujeme?

Jak se tedy vše odehrálo? V pátek proběhlo odpoledne spuštění naší nové veslice. Ano, pádlování mi nestačí a tak začínám s průzkumem vodních ploch couvacím způsobem. Spuštění lodě na vodu (jméno musím ještě dořešit s Markétou, neb si Vavřince, který měl toho dne jmeniny, zabrala jako první) bylo následováno řádnou oslavou, která se protáhla, jak jinak do pozdních nočních hodin, za přítomnosti Radka Švehly s rodinou a Standy Klokočníka, také se všemi blízkými.

Nová disciplína - chytání letící lahve (ta je vidět u horního okraje fotky)

Hlavní program byl připraven na sobotu. Poobědvali jsme v Hrdoňově, kde si v komunistickém hotelu zjednodušili objednávání jídel  až na dřeň. Nabízejí prostě a jednoduše jednu polívku a jedno hlavní jídlo. Vaší volbou je, zda si to dáte a oni si prostě při objednávce spočítají zvednuté ruce. Vtipné bylo, když slečna servírka, poté, co nám jejich geniální systém představila, použila otázku: "Vybrali jste si?" Tou dobou naše společnost již značně nabyla - přijela Pavla a Lukáš, Honza s Helenkou, Brčko s Jonášem a Johankou, Markýz se Žandulou a Janíkem. A v době oběda naše řady doplnily Káholky (Evička a Markétka) s Pavlem.

Módní doplněk moderního muže -SUP
(a trenky k tomu...)

Po obědě se všichni odebrali k vodě, kde vyplula nejen kuriózní plavidla - kromě naši veslice, exhibovali namakaní borci na SUPovi (stand-up -> pro neznalé čtenáře nová pádlovací móda, kdy se stojí na surfovém prkně a pádluje se nemožně dlouhým pádlem, které má list ohnutý jako lopata.) A do toho všeho hemžení přišel vrchol roku - Standa Klokočník poprvé oficiálně představil Elefteríi, kajak pro drobné jezdce.

Krásný kajak - Eleftería

Loďku pokřtila Standova Olinka a to růžovým šampaňským, povinnost novou loď začerstva zaeskimovat pak převzal ostřílený borec Honza, který předvedl i frajerské zvedání bez pádla. Já jsem mezitím sloužil zejména coby převozník nejmenších účastníků slavnosti - tedy Johanky a Jonáše, Amálky a Karolínky. Všechny děti ovšem nejprve učil Radek jízdě v kajaku, takže mají už od mala srovnání a vypadá to, že nová generace bude velmi všestraná, protože bude umět jezdit na všech myslitelných plavidlech.

Jsem v ráji - plachetnice, kajak a na palubě skvělá posádka
(Amálka Klokočníků a Karolínka Švehlů)

Po úspěšném křtu nového kajaku jsme na chatě dlouho do noci baštili dobroty (děkujeme zejména Markýzovi, který zachránil celou společnost od smrti hladem svými bezchybnými karbanátky), padali porůznu do potoka, či se jej pokoušeli vypít (to se týká hlavně mladších ročníků), povídali a povídali a nakonec přišel vrchol. Po hudebně dramatickém vystoupení sourozenců Jonáše a Johanky, nám Johanka oznámila, že než půjde spát, řekne nám vtipné slovo. V moc jsme nedoufali, ale dokonale nás dostala. To slovo zní: ŽVÝKOPRD. Uznejte sami, že nic lepšího na závěr vypečeného večírku přijít nemohlo.

Ještě jednou Dream Team

Na druhý den už nám zbylo jen smutné balení a rozjezd domů, do všech koutů republiky. Moc všem děkuju za účast, Standovi přeju, aby nová loď měla úspěch a líbila se a všem ostatním chci říct: "Nebuďte žvýkoprdi a pádlujte!"


Heč, měli jsme krásně!