úterý 5. února 2013

Už to vypadá jako loď

Dneska odpoledne další velký pokrok na stavbě Lukášovy lodě! Nejprve jsme s Honzou začistili příď a záď a oba konce lodě zároveň ztenčili. Následně jsme si dali dokupy tři provizorní žebra.

Ve chvíli, kdy jsme je měli uříznuté a přesně spočítané tak, aby loď byla široká plánovaných 50 cm, jsme příď i záď svázali k sobě a začali uprostřed bočnice roztlačovat. Ale ouvej! Ukázalo se, že na třech metrech délky je na půl metru od sebe dostaneme jedině za celu jejich zlomení. A o to nestojíme. Takže jsme pohotově zkonstruovali loď novou a lepší. Náš nový kajak bude mít na délku skutečně 3 metry, ale široký bude jen 40 cm! To bude dělo. Taky jsem ho ihned musel vyzkoušet! Jezdí se v něm bezvadně.


To bude ale loď!

Po překonání této drobné obtíže jsme všechny provizorní palubníky dali tam, kam patří a začali vyrábět rychlostí blesku palubníky finální. Tady jsme se dopustili velikého prohřešku proti eskimácké etiketě. S velkým, ale opravdu VELKÝM úspěchem, jsme využili modelářskou brusku. Já vím, "Mirek Dušín by to neudělal", ale oba jsme už  prokázali, že to dokážeme jen s ručním nářadím a teď se snažíme dělat co nejrychleji.

Práce nám šla od ruky a tak jsme za chvilku měli hotovo. Pak jsme do našeho masikovníku vložili další laťky, sklížili masik č.3 (pro Brčka), všechno vyfotili (zase hrozně - na mobil) a tradá domů!

Ještě pár drobností a je hotovo.